boldguiden.dk

Fodbold i haven

23 Aug 2023 – Denne side indeholder reklamelinks

Når det gode sommervejr er over os, og man alligevel skal lave noget havearbejde, kan man med fordel opsætte en lille fodboldbane i haven. Der er mange timers sjov i at have en fodboldbane i haven, og så kan man nyde det gode vejr, mens børnene leger på banen. Processen kræver lidt forarbejde, men er relativt nemt at komme i gang med. Herunder kan du læse vores lille guide, som kommer ind på det basale når det kommer til fodbold i haven.

Find noget udstyr

Når man skal lave en fodboldbane i haven, kræver det noget udstyr. Det mest basale er selvfølgelig nogle fodboldmål og en fodbold. Derudover kan man eventuelt tilkøbe fodboldsko, fodboldhandsker og evt benskinner. Der findes også en masse forskelligt udstyr, som kan forbedre ens teknik. Det kan være ting som kegler eller små net man fastsætter i hjørnet af målet. Det hele afhænger af ens behov, og man kan altid starte ud i det små.

1 eller 2 mål?

Det afhænger meget af både banens størrelse, men også hvor mange der kommer til at bruge banen. Hvis man for eksempel vil spille kamp mod hinanden, vil det kræve 2 mål, så man kan score i hver ende. Hvor man med 1 mål ikke har samme mulighed for kamp, men derimod kan bruge det til at øve skud på, eller andre sjove lege man finder på. 

Du kan læse mere om fodboldudstyr her

Opsætning af banen

Når udstyret er på plads, er det tid til at opsætte banen i haven. Det første man kan gøre er at finde et godt sted til banen. Dette kan være et sted, hvor græsset er jævnt og uforstyrret af ting som store sten eller træer. Derefter kan man beslutte sig for, hvor stor banen skal være. Når alt det er på plads, kan man måle banen op og placere målene.

Udjævning af græsplænen

Hvis du oplever at din græsplæne er for ujævn til at opsætte banen, så kan en udjævning af plænen være en god ide. Det får både græsplænen til at se pænere ud, men gør det også mere optimalt at spille fodbold på den. Det kan du læse mere om her: https://lokalgartner.dk/udjaevning-af-graesplaene-pris/